Fjerde session

Hovedpersonene

Kokette Marietta Persignarse (datter av Baron Persignarse)
Kurtisanen Rosita (selskapsdame til Dame Marietta)
Friherre Pablo (adlet bondesønn)

Handlingen

Herr Pablo benytter formiddagen til å trene lansekamp ute på jordene, mens Dame Marietta og Herr Haya er ute og rir. Etter frokosten, prøver Rosita å få seg litt søvn i Persignarses hus.

Dame Marietta og Herr Haya rir rolig langs veien. Marietta synger en vakker kjærlighetsvise, mens Haya ser ut til å sitte i egne tanker. Da Marietta spør, svarer han at alt er i orden. Angående faren forklarer Haya at han uteble fra låvedansen pga en uoverensstemmelse med hennes Høyhet. Dame Marietta beundrer de grønne markene, og Herr Haya foreslår at de skal gå litt. Han snubler og faller nesten i det han går av hesten, og blir ganske forlegen. De setter igjen hestene, og går langs en åstopp i det halvhøye gresset. Marietta later ikke til å være helt bra enda (kremt, kremt), og de setter seg ned i gresset. Herr Haya henter vin, og de sitter en stund og konverserer og slapper av. Etter hvert spaserer de tilbake til hestene, Herr Haya holder Dame Mariettas hest og hjelper henne opp, og de rir videre tilbake mot slottet. Herr Haya foreslår at de skal slippe hestene litt den siste biten, og paret stormrir i full galopp til slottet. De greier så vidt svingen inn til porten, og fortsetter gjennom porten før de bråstopper i krysset der veien deler seg innenfor borgmurene. Etter de har levert hestene til stallguttene, eskorterer Herr Haya Dame Marietta tilbake til huset. På veien får hun låne kappen hans, og prøver å rette litt diskret på kjolen som har krøllet seg litt og glidd litt opp da han hjalp henne opp på hesten.

Mens Marietta har vært ute på ridetur, har Rosita sovet litt, og så gått for å se etter Castro. Hun setter seg etter hvert ved scenen, og setter seg nær ved stien. Der vil hun ha full oversikt dersom Castro skulle komme fra huset og ned i spiseteltene. På scenen står en kvinnelig trubadur og synger en trist kjærlighetssang. Etterpå kommer det en fet, liten trubadur, som vekker stor begeistring blant publikum. Han snakker fort og mye på et språk Rosita ikke forstår. Han ser bort på Rosita og snakker enda mer. Så synger handen vakreste sangen Rosita noen gang har hørt, før han går av scenen, og blir møtt av en ung, vakker kvinnelig trubadur.

Etter at Herr Pablo har trent lansekamp, går han og bader, før han leter opp Rosita. Han finner henne på scenen rett ved stien, helt betatt av den vakre sangen til den merkelige trubaduren. Herr Pablo og Rosita går opp til spiseteltene og spiser middag. Etterpå spaserer de opp i områdene til grevskapet. Rosita er redd for å bli sett av Castro sammen med en annen Herre, men Herr Pablo holder litt avstand.

Dame Marietta takker Herr Haya for rideturen, og sniker seg inn og opp på rommet sitt, uten å tiltrekke seg oppmerksomhet fra noen andre i huset. Bare Mercedes er oppe på rommet hennes og rydder etter morgenen. Marietta legger seg ned på sengen, og oppfatter at hun fortsatt har Herr Hayas kappe på seg. Hun puster dypt inn som for å trekke til seg all duften i den. Mercedes spør hvordan turen har vært, og legger så merke til kjolen til Marietta. Den er krøllete, har glidd opp i livet, og er full av grønske bak, med en rød stripe fra en blomst eller noe sånt. Mercedes blir helt forferdet, og spør hva i all verden Marietta har foretatt seg. Under tvil godtar hun at Marietta ikke har gjort noe mer uanstendig enn å ri alene på tur med Herr Haya, og sittet i gresset og hvilt.

Neste dag våkner Dame Marietta tidlig, og får Mercedes til å vekke Rosita, som har fått sove i det ledige rommet i Perignarses hus. De spiser frokost, og går på markedet for å se på bodene. Marietta kjøper en dyr parfyme, og et tørkle til Rosita. En sigøyner fanger damenes oppmerksomhet, og viser dem en nydelig ring som er forferdelig kostbar. Han tilbyr flere underlige ting, men til slutt tar han fram to kappespenner, av en sort og en hvit hest, som Dame Marietta bestemmer seg for å kjøpe. Nålene leveres til huset, mens Dame Marietta sørger for å bringe pengene til boden senere.

Etter de har vært på markedet, går Rosita og Marietta for å se på turneringene. Herr Pablo har gjort seg klar til lanseturneringen, og Rosita går dit for å se etter Castro. Dame Marietta går for å se på sverdturneringene. Rosita finner så vidt en plass, ganske høyt oppe blant allmuen. Herr Pablo får øye på henne, og sørger for å få henne over på tribunen der de adelige sitter. Pablo gjør det helt greit i lanseturneringen, og vinner. Så overlater han hesten til stallfolkene, og går bort for å delta i sverdturneringen, der han vinner overlegent over en adelsmann.

Rosita kommer over på tribunen til de adelige, akkurat i tide til å se Castro ri inn på arenaen. Castro rir fram og stopper foran den adelige tribunen og ser utover publikum der, uten å få øye på Rosita. Så rir han på plass med et skuffet uttrykk i ansiktet. Han rir og vinner de to første rundene. I tredje runde blir han truffet i pannen, og faller av hesten etter den har stoppet. Det renner blod gjennom en glipe i rustningen, og han støttes ut av folkene sine. Rosita går ned fra tribunen og bort til sverdturneringen for å finne Dame Marietta. Hun ser henne ikke, men setter seg på en tribune slik at hun kan se etter Marietta derfra.

Dame Marietta leter etter Herr Haya ved sverdturneringen, uten å få øye på han. Hun setter seg på en tribune med god utsikt, og ser utover. På arenaen nedenfor kommer grev Narva og skal sloss. Han møter en bonde, og Narva vinne over ham på en ganske dårlig manèr. Så får Marietta øye på Haya på nabo- arenaen. Han ser henne, og smiler i det hun setter seg opp på tribunen for å se på. Herr Pablo vinner over en adelsmann, og et par til sloss, før Herr Haya kommer. Han ser rett på Marietta fra arenaen, som sender ham et diskré lykke- til- slengkyss. Motstanderen hans er en bonde, som sloss passe bra, men Herr Haya forsvarer seg elegant, før han overmanner bonden og vinner. Dame Marietta går ned bak tribunen og blir stående å betrakte Herr Haya mens han pakker sammen, før hun går bort til ham. De konverserer litt, og spaserer bort på markedsplassen.

Små hendelser verdt å notere seg(?)

GM' en spør da vi starter å spille: "Nå, hvor var det vi var?", hvorpå Ragnhild svarer: "Jeg var i den 7. himmel, det var i hvert fall der jeg var!"

Om det å leve på luft og kjærlighet hadde Kjetil følgende kommentar: "Så mye luft som jeg har fått i dag, trenger jeg ikke kjærlighet"

Ragnhild/Rosita på jakt etter Castro: "Han er ingen steder"
Karianne: "Jeg ville sjekket sengen hans"

Referatet i word-format