Tredje session

Hovedpersonene

Kokette Marietta Persignarse, datter av Baron Persignarse
Kurtisanen Rosita (selskapsdame til Dame Marietta)
Friherre Pablo (adlet bondesønn)

Handlingen

Låvedansen har begynt å ebbe ut, og de adelige har begynt å trekke seg tilbake. Herr Pablo byr Dame Marietta på en dans, og de danser til en bondedans, mens de prøver å holde seg så anstendig som mulig. I samtalen etterpå antyder Pablo at noen av de unge adelige skal ha sin egen lille festlighet i "Labyrinten" etter låvedansen.

Dame Marietta snakker med sine foreldre, før hun trekker seg tilbake sammen med Herr Pablo og Rosita. Hun spør også foreldrene om den eldre baron Haya, og de er også usikre på hvorfor han ikke har vært der.

Det lille følget går en liten omvei bort til Labyrinten, for ikke å tiltrekke seg oppmerksomhet fra foreldrene til Dame Marietta. Rosita er mørkredd og lar seg skremme av innbilte skygger på elven som går langs stien. Utenfor Labyrinten står to skumle oksemenn og skremmer vettet av damene, men slipper inn hele følget, så nær som Mercedes. Tjenestefolk slipper ikke inn her.

Etter mye roting rundt i Labyrinten, finner de til slutt veien inn til midten. Der er det også en stor mann med oksehode, og flere andre adelige. Rosita lar seg ledsage bort til et bord, mens Herr Pablo og Dame Marietta får seg et glass vin ved baren. Ved bordet der Rosita setter seg, kommer Herr Castro utkledd som tjener og serverer de adelige. Rosita sitter sammen med et par andre kurtisaner og Herr Emerson. Etter hvert kommer Herr Pablo og Dame Marietta og setter seg ved Baronesse Innocenta og trubadur Diego.

I følge en av de andre unge Herrene har Herr Castro tapt en konkurranse, og er derfor tjener i anledning kvelden. Det andre store samtaleemnet rundt bordet er labyrint- jakten. "Helten" (barbaren) Oswold fra Krel og Herr Xavier skal sammen med de unge Herrene ut i Labyrinten å jakte på en oksemann. Det er også "jakten på kjærligheten", der de unge Herrene og Damene går rundt i Labyrinten og ser hvem de møter på. Etter noen hint, greier Rosita å kapre Castro til kavaler til Labyrint- jakten.

Oswold samler de frivillige Herrene, deriblant Herr Pablo, og deler de i to grupper. De får strenge advarsler og instrukser, før de drar ut. En stund senere sender Castro de unge Damene ut som skal være med på "kjærlighetsjakten" i den nærmeste delen av Labyrinten. De unge Herrene som skal være med, venter litt og følger etter. Rosita går og venter på at Castro skal bli ferdig å servere, og gir han et hint om retningen hun har tenkt å gå.

Herr Victor Haya kommer inn, og Dame Marietta blir stående å snakke med han. Rosita smetter til slutt ut i Labyrinten, og Castro følger etter hvert etter. Det tar lang tid før Castro til slutt finner Rosita. Da har hun satt seg ned nesten bak en busk, og sovnet. Hun våkner av at han står over henne. "Drømmer jeg?", spør Rosita, og Castro svarer at da drømmer han og. Rosita: "I så fall er det en vakker drøm. Det er kanskje drømmen som får deg til å se så høyreist ut…" Castro: "Det er nok heller ridestøvlene, og at du sitter på bakken." Rosita får Castro til å sette seg ned ved henne, og drikke et glass vin. Han er litt full, og ser veldig trøtt ut. Rosita spør hva slags konkurransen det var han hadde tapt, men Castro er ganske unnvikende. Etter Rositas forslag legger han seg ned på bakken. Rosita forteller om sin egen fryktelige soveplass, og han lover å ordne det på et vis. De reiser seg, og Rosita må støtte Castro på vei tilbake. Hun følger ham tilbake til midten av Labyrinten og videre ut.

Herr Pablo og de andre Herrene har jaktet i flere timer, før Krels navn blir ropt fra et sted i Labyrinten. De løper til, men finner bare Arno med et blodig sår i armen, og får brakt ham tilbake. Haya melder seg frivillig til å hjelpe, og sammen med Xavier, Roberto og Pablo bærer han Arno til et sted han kan pleies å få hvile. Før han går, ber Herr Haya Dame Marietta om å vente der til han kommer tilbake, og får Krel til å passe på at ingenting hender henne. Dame Marietta blir stående en god stund å drikke vin og vente på at Herrene skal komme tilbake.

Rosita og Herr Castro er på vei opp til der han bor, og han sier alvorlig at "Vi må lischte osch oppover så ingen hører osch". Rosita snakker vennlig til han, og mer bærer enn støtter ham opp til huset, der de møter en vakt. Vakten hilser Herr Castro, og lurer på hvor han skal sammen med damen. "Du schønner, hun hakke scheng, hun har bare lus", sier Castro. Vakten forsikrer Herr Castro om at faren hans vil bli meget sint om han tar henne med inn, men hun får sove på kjøkkenet.

Mens Herr Haya og Herr Pablo spaserer opp igjen til Labyrinten, kommer Herr Bosque Arunja bort til Dame Marietta og begynner å prate. Dame Marietta misliker samtalen, og prøver på en høflig måte å vise minst mulig interesse for den arrogante, innbilske Herren. Etter en god stund legger Krel merke til opptrinnet, og kommer bort for å hjelpe Damen med den slitsomme Herren. Da kommer også Herrene Pablo og Haya, og Krel trekker raskt oppmerksomheten deres bort til Dame Marietta. Herr Haya eskorterer Dame Marietta trygt hjem under den klare stjernehimmelen.

Etter å ha sovet et kvarters tid, våkner Rosita grytidlig av skramling på kjøkkenet. Det er tjenerene som begynner å fyre opp i ovnen og forberede dagens gjøremål. Etter hvert stilner det, og hun får sovet en halvtime til før aktiviteten på kjøkkenet setter i gang for alvor. Da står hun opp og går ut, og setter kursen ned mot huset til Dame Marietta og foreldrene hennes.

Dame Marietta våkner i et kokvarmt soverom med et dundrende hode, rommet snurrer rundt, og magen vrenger seg for den minste bevegelse hun foretar seg. Tanken på dagens forestående begivenhet, rideturen med Herr Haya, gjør ikke saken bedre, men å avlyse rideturen er ikke noe alternativ! Mercedes forbarmer seg over henne og kommer med en kur som skal hjelpe. Damen må sitte på sengen og drikke en hel kopp med noe forferdelig ekkelt uten å kaste opp, og dessuten spise en brødskive. Noe motvillig, men i håp om å bli bedre i hvert fall til å tåle en ridetur, gjør Dame Marietta som Mercedes sier. Det blir noe bedre, men langt ifra bra.

Mens Dame Marietta kler på seg dukker en smørblid Rosita opp. Hun er ikke bakfull i det hele tatt, og kan fortelle at hun fant et annet sovested den natten. Herr Pablo dukker også opp, og sammen setter de kursen for spiseteltene. Dame Marietta ber Pablo om å spise frokost med Rosita, mens hun selv drar på rideturen. En av Hertuginne Murcias tjenere kommer med hesten hennes og beskjed om at Herr Haya venter ved ruinene. Herr Pablo og Rosita spiser frokost i spiseteltet, men ser ingenting til Herr Castro. Han kan antagelig forventes å holde seg innendørs med en god hodepine.

Ved de gamle borgruinene møtes Herr Haya og Dame Marietta. De utveksler noen få ord, før de setter av gårde i galopp ut fra borgen og over jordene utenfor slottsområdet. De galopperer vel og lenge, helt til en høyde et stykke unna.

Små hendelser verdt å notere seg(?)

Samtale-emnet er egenskapen Sanser, der Kjetil kommer med følgende replikk angående sin egen verdi på egenskapen: "Jeg tror jeg har mistet smak og lukt". Hvorpå Ragnhild kontant svarer: "Spesielt smak, med de klærne du går med"

Ragnhild, angående invitasjonen til "Labyrinten", der de unge har sin egen fest (opprømt): "Er det noe med spøkelser og sånt? Eller kanskje en variant av kyss, klapp og klem? –Tenker jeg."

Herr Castro om Rosita: "Du schønner, hun hakke scheng, hun har bare lus"

Fabula kontra D&D: "Det er nok ikke helt det samme. Men hvem sa at vi ikke har Hekk&Slash? Denne sessionen har i hvert fall dekket begge deler!"

Referatet i word-format