Første Session

Hovedpersonene

Kokette Marietta Persignarse, datter av Baron Persignarse
Mariettas personlige tjener, Mercedes
Kurtisanen Rosita (selskapsdame til Dame Marietta)
Friherre Pablo (adlet bondesønn)

Handlingen

Datteren av Baron Persignarse og hennes følge ankommer slottet Cadiz. De inkvarteres på hvert sitt sted. Dame Marietta bor i adels-strøket i et hus sammen med foreldrene, og Baron Teba og hans kone(den sleske, ekle sønnen hans er ikke ankommet enda), med Mercedes sovende på kjøkkenet. Friherre Pablo fikk en god seng i Friherre-strøket, mens Rosita havnet i det lugubre tjenerstrøket.

Den første dagen i Cadiz startet ganske rolig med frokost og en spasertur bort til der låvedansen skal finne sted. Der møter de på Herr Xavier og hans følgesvenn Roberto, som viser de kjetterenes herværk på blomsterdekorasjonene på paviljongene.

Følget går så innom kirken for å be om beskyttelse fra kjetterene. Den flotte og dypt religiøse Tristan er også der. Dagens messe er utsatt (av ukjente grunner).

Gjengen bestemmer seg for å gå en rute som Mercedes har hørt er bra for å få sett alt av interesse på området. Mercedes henter spaserskoene og kappen til Rosita, mens de andre venter ved en paviljong, sammen med Arno og søsteren hans, Beria.

På en pen bro treffer de helten Oswold Krel, en høyst ubehøvlet og uhøflig fyr. Mercedes insisterer på å ha på kappen til Marietta, med den forklaring senere at han ser tvers igjennom silke. Han snakker litt med Rosita, før de fortsetter videre på vandringen.

Ved en smal bro treffer de på Grev Ramon Arunja, hans kone Mesa, datteren Carolina og sønnene Bosque og Diego(forlovet). En kort og dannet konversasjon, der det blant annet kommer fram at Diego skal delta i lanseturneringen. Den yngste sønnen, Bosque virker ganske arrogant.

Små hendelser verdt å notere seg(?)

Mercedes’ utflukt første kvelden, til "spøkelses-tårnet"
Pablos besøk i vertshuset med bøndene
Rositas jakt på et sted å bli forlagt(blant annet på kjøkkenet)
Eplene til Mercedes, som ble utdelt ved flere anledninger
Ryktene rundt brannen (pga kjetteri)
Møte med kuene i innhegningen

Referatet i Word-format