Andre session

Hovedpersonene

Kokette Marietta Persignarse, datter av Baron Persignarse
Mariettas personlige tjener, Mercedes
Kurtisanen Rosita (selskapsdame til Dame Marietta)
Friherre Pablo (adlet bondesønn)
Trubaduren Diego

Handlingen

På vei videre på spaserturen treffer det unge følget på trubaduren Diego, som har spilt ved baron Persignarses hoff i vinter. Han blir tilbudt å slå følge med dem, og takker ja. Ved den neste broa møter de Grev Grotesque og hans kone, som de konverserer kort med.De passerer innkvarteringen til Grev Grotesque og Hertuginne Nuna Murcia på vei langs skogen, og kommer ut ved utgangspunktet, like ved tempelet.

På vei forbi tempelet, på vei for å beskue turneringsområdet, møter de på flere adelige folk. Grev Huelvo, og den unge, ugifte grev Narva kommer ut av tempelet sammen med Mester Armando, væpneren Evardo, Dame Felina Murcia og Herr Hernandez Cadiz. De har vært inne og hørt på den ungen kapellanen Tristan. Grev Huelvo tilbyr Herr Pablo å låne rustning til lanseturneringen, og Grev Narva forteller at Hertuginnen Nuna Murcia ifølge ryktene vil dukke opp høyst uanstendig bekledd til låvedansen. Selv skal han på låvedansen, men er ikke så veldig begeistret for den slags pittoreske arrangement. Før de rusler videre, forteller han også at en del av de unde Herrene er ute og trener på turneringsområdet.

Bak tribunen på turneringsområdet står den unge Dame Bonita Malaga. Hun slår følge opp på tribunen, og blir sittende å beundre baron Ronda, som trener med skjorten åpen. Etter å ha tittet på rytterene og hestene, finner følget ut at det er på tide med formiddagsmat. Dame Bonita ser sin søster(?) nedenfor tribunen, og ber de om å sende henne opp. Den angivelige søsteren er i motsetning til Dame Bonita høy og tynn.

I det følget er på vei inn i spiseteltet, skjer den store katastrofen. Idet de runder hjørnet, snubler Trubaduren, tråkker på kjolen til Dame Marietta, og river overende både henne og Rosita i fallet. Han tar for seg, og faller rett på den unge baronesse- enken Innocenta med armene rundt henne og nesen nedi utrigningen på kjolen. Dame Marietta fallet, men blir fanget opp av de sterke armene til Herr Victor Haya. Rosita unngår så vidt å falle på Mester Azzur, den berømte sjarlatenen.

Dame Marietta beklager hendelsen både overfor Herr Haya og de andre, og trubaduren og Rosita gjør det samme. Herr Haya forsvinner, idet Marietta vender seg til baronessen for å be henne tilgi den klønete trubaduren. Følget unnskylder seg nok en gang, før de setter seg inn og spiser en meget stille lunsj. Baron Haya er kjent for sitt hesteoppdrett, som er det beste i landet utenom den kongelige rideskolen i Madrid, og Marietta har funnet sin perfekte kjærlighet. Herr Victor Haya den yngre er den flotteste mannen på stedet, og sannsynligvis den de har dummet seg mest ut ovenforů

Etter lunsj forbereder de seg og drar på låveball. Herr Pablo er på middag hos Grev Huelvo, og får lånt rustning, og får et nærmere bekjentskap med greven. De andre drar rett på låvedans. Dansen begynner ganske rolig, med ankomsten av de fleste adelige, og en gjeng med bønder, som visstnok skal delta på lik linje med de adelige i festlighetene.

Sent, lenge etter at hertugen av Cadiz og alle de Andalusiske adelige er kommet, ankommer den unge baron Victor Haya sammen med hertuginne Nune Murcia. Hun er kledt i et knekort skjørt, en utringet bluse og høye lærstøvletter. Idet de kommer inn, løper hun bort til Grev Narva og kysser ham på kinnet, før hun løper tilbake til baronen. Hun danser en stund med baronen, mens Dame Marietta blir budt opp av en bonde, i en høyst upassende dans. Etterpå går hun en tur med sine foreldre, mens Rosita danser med Herr Castro.

Da Dame Marietta kommer inn igjen, møtes de av Rosita og Castro. Rosita prøver å introdusere Castro for Dame Marietta, og de blir stående å konversere litt, før Dame Marietta blir lei og går. Mercedes gir Grev Narvas tjener et hint om at Damen ønsker å danse med ham. I det samme byr Herr Pablo hertuginne Nune Murcia opp til dans, og Grev Narva kommer bort til Damen akkurat før baron Haya. De blir stående å konversere om hester, og baronen tilbyr seg å ta med Dame Marietta på en ridetur dagen etter. De venter på en anstendig dans, og greven fører Dame Marietta ut på dansegulvet. Rosita danser igjen med Castro, og i en vilter, bondsk dans, kommer han plutselig med en lite gjennomtenkt kommentar om at "dette var jamen mykt", før han blir så flau at han forsvinner ut av lokalet.

Etter et par danser og en kort konversasjon om ballet, fører Grev Narva Marietta på den andre siden av dansegulvet for baron Haya, som står ved baren og drikker. Dame Marietta står like ved sin far, og prøver å overbevise ham om å kjøpe en ridehest til henne fra Haya. Trubaduren kommer bort og bryter inn i samtalen, og dreier den inn på baron Haya selv, mens Dame Marietta blir stående å se bort på ham. Mercedes forteller baronen at Damen ikke ville ha noe imot en dans med ham. Dame Marietta får øyekontakt med ham, og etter en kort stund, går han og byr henne opp til en dans.

Rosita går utenfor, for å få litt frisk luft, og se om noen står ute i paviljongene. Men der er hverkan Castro, eller noen andre interessante. Bare fra en busk kommer det rare lyder.

Trubadur Diego får budt opp baronesse Innocenta på en dans, og framfører diktet om tilgivelse, etter den uheldige episoden tidligere på dagen. Baronessen er litt full, og blir helt betatt, og legger fullstendig an på trubaduren.

Den unge baron Victor Haya danser noen danser med Dame Marietta, før han tar henne med bort til hennes far, og ber om å få ta henne med på en ridetur neste dag. Marietta ber faren sin vær så snill, og han gir sin tillatelse til det.

Små hendelser verdt å notere seg(?)

Rosita ute ved paviljongene, og hører noen gjøre ting i buskene. "Er det noen jeg kjenner?"

Trubaduren Diego danser tett med baronesse Innocenta, og hun legger an på han. "Ja, likte de det de så?", og "Er de sant som de sier, at trubadurer har så myke fingre?". Trubaduren svarer høflig at det stemmer nok i hvert fall på fløytespillere. Hvorpå Kjetil kommenterer: "Ja, hun har i hvert fall lyst til å spille på fløyten hans!"

Mercedes som hinter baron Haya om at Damen gjerne vil danse, han himler med øynene og drikker mer

Diktet til trubaduren Diego:
Jeg ber om tilgivelse, edle Baronesse
Jeg hastet i vei og lot meg stresse
Sulten var stor og vettet lite
Det var ikke meningen, det skal du vite
Inn teltets åpning entret vi fort
Da var det store uhellet gjort
Jeg beklager så mye den ydmykelse du led
Du har all din rett til å være vred
Men jeg ville deg være evig takknemlig
om du tilgir meg, den usle, vil du være så vennlig?

Referatet i Word-format